Olen hämmästyksekseni jo useaan kertaan neuleblogeja kahlatessa törmännyt huomautukseen, että kirjoneuletta ei oikein viitsi ruveta, koska lankojen päättely on niin keljua.

EIHÄN SE OLE! Sen jälkeen kun rakastettu, arvostettu, jumaloitu guruni Kaffe Fassett sai puikot käteensä, hänen puoleensa saa esittää syvän hoviniiauksen jokainen puikkoja heiluttava, sillä vaikka hän ei olisi muuta antanut neulovalle kansalle kuin päättelyn helpottamisen, niin sekin riittäisi miehen elämäntyöksi. Mutta kun siis hänen antinsa maailmalle on vielä paljon, paljon enemmän! Minä rrrakastan hänen värikylläisiä töitään!

Uskoisin, että jokaisessa Kaffen neulekirjassa on se työtapa selostettu, että sieltä vaan katsomaan, jos se ei ole tuttua vielä. Selitän lyhyesti ja ytimekkäästi, jos osaan: uuden värisellä langalla aloitettaessa vanhaa lankaa kuljetetaan työn takana noin 8cm:n pätkä, niin että se on vuoroin kudottavan langan ylä- ja alapuolella eli jää neuleen ja juoksevan langan väliin. Kun tullaan samalle kohdalle seuraavalla kerroksella, niin otetaan se roikkumaan jäänyt uuden langan 8cmn pätkä ja kuljetetaan se samalla tavoin työn mukana. Ja vot! se on siinä!

Minusta tämä työtapa pitäisi opettaa jokaisessa käsityöluokassa kaikille oppilaille perusasiana.

1796927.jpg

Tämä on yksi ensimmäisiä à la Kaffe -töitäni 90-luvun alusta. Kaikista ei ole olemassa kuvaa.

Seuraavat punaiset ovat tältä vuosituhannelta, muistaakseni.

1796930.jpg

1796933.jpg

Sinisessä on vielä ostolankoja, mutta nuo punaiset ovat luonnonväreillä itse värjätyistä langoista.

Kaffe Fassettin kotisivujen neuleosasto löytyy täältä.