Jokin viirushyökkäys kaatoi minut petiin viikonloppuna, niin että jopa helmiklubin kokoontuminen jäi väliin.    Olin jo matkalla sinne, mutta palasin bussilla takaisin kotiin keskustasta, käymättä missään ja hyvä kun selvisin kotiin ja petiin. Päätä särki, vatsaa särki, käsiä särki, jalkoja särki, kroppaa särki. Kaik tuli ylös mitä olin syönyt. Kuume nousi, mitä ei ole tapahtunut vuosikausiin.Yksi vuorokausi meni nukkuessa ja loput lääkettä nauttien ja paastoten. Nyt olen elävien kirjoissa jälleen.

Kiitos niistä kommenteista, joita tällä välin on tänne tippunut, ilman niitä jäisi varmaan Varsugan matkan kuvailu tekemättä, niin paljon on taas sen jälkeen tapahtunut ja maailma mennyt eteenpäin. Ja kun siltä reissulta kertyi kuvamateriaalia ihan moneen bloggaukseen, niin on vähän käynyt mielessä, että olkoon ja jääköön koko homma. Mutta onhan se raportti laadittava, kun kerran teaserinkin jo laitoin suuren maailman malliin kuin paremmastakin uutuusfilmistä.

Erityisen ilahtunut olen Liioliin paluusta - kiva tavata taas!  Olet ekoja tuttavuuksiani blogimaailmassa, yksi mieleenjäävimmistä. Sinun ja monen muun kanssa olen vaikeuksissa sen tähden, että olette siellä bloggerissa, jonne en osaa täältä vuodatuksesta. Tai siis osaan, kun klikkaan linkkiä mutta edelleenkään sieltä ei pääse takaisin.  Miksi nää ei oo yhteensopivia?

Yritin myös opetella blogilistan käyttöä, mutta siihenkään ei oikein älli riitä. Olenkohan sinne joskus aikojen alussa ilmoittautunut? Rekisteröitymistä yrittäessäni kun sanoo, että nimeni on varattu? Ääh, en jaksa kahlata noita ohjeita, jotka on tehty korkeampaa atk-matematiikkaa hallitseville! Mä oon hyvin yksinkertainen ja ymmärrän vaan ees-taas, en ympäri ollenkaan .

Kisu tässä soittaa teille alkumusiikkia, muuta ei nyt taida päivityksiä tippuakaan ennen vappua ja vapaa-aikaa, sillä yllättäen kamerassa ei olekaan virtasta, ja varapatterit on kotona! Jää siis kuvien siirto tekemättä aina vaan! 

Lisää teaser -tietoa: luvassa on ainakin seuraavia aiheita, ei välttämättä tässä järjestyksessä:

- helmikudonta ja sen seuraukset

- hätä keinot keksii 1 (kateellinen)

- hätä keinot keksii 2 (mittanauha)

- aurinko tuhkapilvessä

- Kantalahden kirkko

- entinen luostarinniemi Kantalahdessa

- puumunat

- leskenlehdet

- Vienanmeren norpat

- kaikki muu matkalla koettu (Umba, punaiset kivet, hotelli, bussi, tiet ...)

Että siis hengästyttävän pitkä luettelo siitä, mitä pitäisi raportoida... saas näkee, kuinka ahkeraksi äidyn. Viime viikko meni ihan omiin nimiin laiskotellessa pelien parissa, kun tänne saatiin uusi serveri, niin että pelit rupes taas pyörimään. Niin niihinhän mä tietty uppouduin. Kuten nytkin. See ya later!