....oli pakko tehdä viikonloppuna, koska sain tilauksen tällaisista kynälokerikoista, vai miksi noita sanoisi. Olen niitä kalligafeille tehnyt aikaisemminkin, kirjainkankaista tietenkin. Nyt ne ovat olleet pitkään muiden töiden varjossa, vaan sunnuntaina ei enää auttanut pyristellä. Piti raivata työpöydältä tilaa ombelukoneelle ja ryhtyä surauttelemaan.

1965000.jpg

Noihin harmaisiin kekkasin laitta narun päihin vielä puiset kirjainhelmet -periaatteessa ne voi saada omilla nimikirjaimilla - kiva, eikö? Mulla vaan ei ole kaikkia kirjaimia, sellaisessa puuhelmisetissä oli vain kymmenkunta sekalaista kirjainta. Tässä pistää silmään se, että sidontanaru ja reuna eivät ole samaa väriä. Pakko oli tehdä niin, vaikka pyrin aina laittamaan kaiken niin sävy sävyyn ja samaa väriä kuin pystyn. Mutta nää on nyt seisseet niin kauan (toista vuotta) odottamassa sopivan värisen narun löytymistä, että ne ei ois valmistunu ikinä, jos en tota myönnytystä olis tehnyt. Oikeesti pitäisi olla punottu nyöri ja tupsut, mutta niitä on tosi vaikea löytää samaa sävyä ja oikeaa paksuutta tai kokoa.

1965002.jpg

Olen tehnyt näitä isompina ja pienempinä, kuitenkin vähintään 15 lokeroa, läppä taitetaan kynien/puikkojen päälle, keritään rullalle ja sidotaan naruilla kiinni.

 

1965004.jpg

Musta tuntuu olevan muotia, tää kangas ois jonkun Metallica-fanin mieleen (luulee eläkeikää lähestyvä kalkkis). Toi harmaa on oikeesti välkehtivää hopeaa. Mitään tolkkua ei tekstistä saa, muistuttaa lähinnä saksaa.

1965010.jpg

Tämä vihreä taas on Italic-fanin ehdoton suosikki, onhan se aito replica Ludivico Vicentinon degli Arrichin ohjekirjan kannesta jostain 1400-1500-luvun taitteesta, en nyt muista vuosilukua.

1965013.jpg

Ittelläni on kalligrafiakynien lisäksi puikkoja varten oma lokerikkonsa, joka istuu mainiosti tohon nojatuolin käsinojalle. Ei luista mihinkään, kun kumpikin kangas on samettia. Mutta saa siinä vähän varoa, että ei seivästä käsivarttaan.