terveisiä vaan Venäjän pääkaupungista - se olikin paaaljon mukavampi kuin muistin! Tahdon sinne uudestaan! Näin ne helminäyttelyt, joita varten sinne matkustin, ei ollut kiire minnekään, ei ollut kukaan vinkumassa vieressä, että haluaa jonnekin muualle, oli kiireetöntä, mukavaa ja ihan auringonpaiste!

Siellä on kevät pidemmällä kuin täällä, ei lunta enää ollenkaan, kuulin jo peipposenkin ja paluumatkalle lentokentälle yksi etelärinne oli keltaisenaan leskenlehtiä.  

Paastonhan pitäis loppua näin pääsiäisenä, eikö? Minulla se alkoi, sillä kävi niin, että automaatti käski kääntyä pankkini puoleen, kun yritin nostaa rahaa.

No, oma vikahan se oli, sillä lähtiessä laskin ihan väärin tarvitsemani rahavarat - tästäkin näkee, että on tullut viime aikoina ihan liian vähän matkustettua, kun tällaiset perusasiat ovat hakusessa. En  ottanut lainkaan huomioon, että Murmanskissa taksi lentokentälle maksaa mennessä noin 400 ruplaa ja tullessa kaksinkertaisesti sen. Nonni! Tuhatviisisatta pois matkakassasta ihan noin vain! Onneksi älysin sen ennen kuin olin tuhlannut viimeisetkin kopeekat helmiin ja alan lehtiin ja kirjallisuuteen!  Sillä tietenkin first things first ja tärkeät asiat ensin ja prioriteetit järjestykseen: en siis syönyt muuta kuin huoneen hintaan kuuluvat aamiaiset, joilta varustin päivän eväsleivät mukaan...ja kävelin, jos ei ollut mielettömän pitkä matka. Rahat käytin helmiiin, kirjoihin ja lehtiin. Laitoin myös kirkon kolehtiin jotakin.

Botanicheski sad -metroasema näkyy takana, ekana päivänä, juuri saavuttuani, kioskista ostetut eväät penkillä, kun vielä ei ollut tietoa nälänhädästä.

Puoleksi syöty cheburekki, täytteenä juustoa ja sieniä, ja ns. kahvia, joka maistui yllättävän hyvältä, vaikka ei siltä näyttänyt.

Hotelli Turist koostuu 7stä erillisestä 5-kerroksisesta rakennuksesta ja muistuttaa niistä 'vanhoista hyvistä' ajoista.  

Ihana sininen taivas! 

Turhan mörkki kuva huoneesta.  

Kylppärin hammasmukit sopis hyvin Täti Punaisen tämänhetkiseen värimaailmaan.  

Taatusti puhdasta!