Ostin muutaman kauniin värisen syklaamin, en mitenkään voinut kulkea ohi! Viikolla oli niin kylmää, että viherhuoneesta hohkasi kylmä henkäys ja ruusujen uusiin pikku lehtiin tuli härmää. Pyyhin sen pois ja jätin suihkuttelun vähemmälle, enkä nyt kastele vähään aikaan - ehkä ne selviytyvät. Terhakkaasti ainakin työntävät lehtiä - saa nähdä jaksavatko kukkimiseen asti!  

Edessä roikottaa lehtiään onnenapila, jonka alun 'sain'  työpaikan ikkunalta.

Vasemmalla näkyy rönsylilja, jonka nimeä en silloin muistanut, kun esittelin näitä ensi kertaa. Tällä (näillä) yksilöllä on jäänyt kiemuraiset lehdet.

Tuon rusettiroikon (vaalenapunaisessa purkissa) nimeä en edelleenkään tiedä (muista).

Lasipurkissa juurtumassa kultaköynnös ja juoru, jotka kumpikin ovat jo kehittäneet parin sentin juurenalut.

Onnenapilan vieressä vaalean pikkukassin sisällä yhden lehden kokoinen alku entisestä suuresta posliinikukastani, jonka jaoin työkavereille Pietarista lähtiessäni. Se on jurottanut tuollaisena jo monen monta vuotta (jaoin kukkaa jo ennen Pietarista muuttoa), mutta eipä ole kuukahtanutkaan. Niinpä se kulkee mukanani edelleen (se on siis salakuljetettu rajan yli useampaan kertaan, mutta siitä ei puhuta ääneen) ja jonain päivänä sillä on niin paljon voimaa, että sieltä mullasta nousee toinenkin lehti.  Näin on vakaa uskoni!

Sain juuri vähän aikaa sitten yhdeltä ystävältäni kuulla, että hänen posliinikukkansa oli salaa tehnyt kukkia!