Kävimme työkavereiden kanssa Elävien Perhosten Näyttelyssä - olivatpa upeita! Tässä muutamia kuvia eri yksilöistä. Ne tuodaan tänne jostakin Krasnodarista saakka lentokuljetuksessa, tällaisina luonnon omina pakkauksina, joista niiden toivotaan täällä kuoriutuvan sinä aikana kun näyttely toimii.

Nimiä en tiedä, kooltaan ne olivat noin6-12 cm (siivenkärkien väli).jotkut ovat päiväperhoja, jotkut elävät muutaman päivän, jotkut paljon kauemmin.

  

Siellä oli selkeät tekstit seinillä ja ovella, että PERHOSIIN EI SAA KOSKEA! ja silti oli tällainen surullinen näky seinällä, toisesta siivestä pala pois ja toinen repeytynyt, vaikka se ei kuvassa näy vasemmapuolisesta siivestä. Tämä yksilö ei itse pysty lentämään. Näyttelyn emäntä sanoi, että he laittavat sen aina välillä syömään, mutta valitettavasti se kuolee pian. 

 

Perhosten ruokapöydällä oli hedelmiä ja mehuja ja kukkia (teko-)

     

Sitten yhdessä vaiheessa emäntä laittoi verkot heilumaan (liikkumatta, ei saa huutaa!) eli perhoset lentoon ja ne laskeutuivat mikä minnekin - yksi tämän pikkutyön päähän. Nätti kuin rusetti!