Työkaverilta sain muutamia kasveja, joiden hakemisesta meillä on ollut puhetta jo keväällä.Nyt lopulta ennen hänen lomiaan saimme ryhdyttyä tuumasta toimeen, kävin kylässä hänen luonaan ja sain 

- limoviikunan

- rusettiroikon

- kaksi riippuroikkoa

- viirulehden

- juorun pätkän

- pätkän kultaköynnöstä

SORRY! Minulla ovat nuo kasvien oikeat nimet nyt ihan hukassa, en millään muista niitä!

Näistä minulle syntyi viherhuone 'parvekkeelleni'. Sehän on oikeasti työhuoneeni lämmittämätön uloke, jossa on pieni ikkuna ja umpiseinä. Yleensä pidän oven visusti kiinni, sillä sehän on lämmittämätön tila. Kasvien paikkaa miettiessäni tulin kurkistaneeksi parvekkeellekin ja avatessani oven sieltä tuulahti lämmin ilma vastaan! ja minulle tuli kiire avata sitten ikkunatkin, kun totesin, että ulkona oli lämpimämpää kuin kämpässäni! (Meillä ei edelleenkään ole helteestä tietoakaan! Tänään oli (hetken aikaa) yli 20 astetta mittarissa, mutta nyt jo tuulee navakasti - oikeastaan ne ovat rajuja tuulenpuuskia, jotka kääntävät puiden lehdet nurin päin.)

 

Noissa pienissä ruukuissa kasvaa miniruusuja, ostin ne kotimatkalla kun oikeastaan olin hakemassa aluslautasia ruukuille. Kaupassa oli 'huonekasvialennusmyynti' eli ne myivät kukkineet koristekasvit halvennuksella, 50 rpl/kasvi. Ostin kaksi. Kukan väristä ei ole mitään tietoa. Toisen purkin jaoin kahteen 2 taimen purkkiin (siinä oli 4 tainta samassa) ja toiseenkin vaihdoin mullan. Jospa lähtisivät kasvamaan ja kukkimaan uudestaan.