Hannin blogissa kävin naureskelemassa hänen omituisuuksiaan ja siinä sivussa tuli eteen toisenlainen lista - kirjaimista. Pyysin ja sain oman kirjaimen- P.

Pietari - nykyinen asuinpaikkani, työn vuoksi, Ihana, kaunis kaupunki! Tässä yksi tunnelmakuva meidän 'kotiristeyksestä'.

2055033.jpg

Pulla - lapsena parasta herkkua oli äidin leipoma uunituore pulla, joka nautittiin saunan jälkeen kylmän maidon kanssa. Äiti teki tavallisesti sellaisia solmupullia, ne olivat arkipullia, joskus, enempi juhlan aikaan (tai kun äidillä oli puhti päällä), oli korvapuusteja ja sitten lopputaikina leivottiin pitkoiksi. Aikuisena minusta tuli pullavegetaristi, ja mottoni oli pitkän aikaa PPPP, Pulla Päivässä Pitää Pyöreänä (ja sen huomaa!).  Kun olin kuntoremontissa elokuussa, ohjaaja tarjosi meille arvoitusta: Mitä tarkoittaa PPP? Kukaan ei osannut vastata. Kun hän täsmensi ja kysyi, mitä tarkoittaa PPPP, minä tiesin heti! - Tai siis luulin tietäväni. Oikeasti se hänen mukaansa tarkoittaa Pitää Pystyä Puhumaan Puuskuttamatta. Se oli siis luento kuntolenkkeilystä. Ei napannut.

Pehmo. Voi olla lelu - minulla ei ollut sellaisia lapsena, vain Paula -nukke ja Hilkka-nukke, joka oli inhottavaa kovaa muovia. Siksi minulla nyt on kokoelma pehmoleijonia. Net on näät, jotka jo on nähtykin täällä:

1989502.jpg

Täsä kuvasta puuttuu pari uushankintaa, mm sinipilkkuinen pantteri.

Pehmoja ovat myös nämä hauskat tyynyt, jotka oli pakko ostaa:

2055064.jpg

Paijata. Saan onneksi toteuttaa paijaamistarvetta esimerkiksi hoitamalla näitä työkaverin kissoja

1571652.jpg

2055082.jpg

 

Tähän loppui kuvien lataaminen - en jaksa ootella niiden valmistumista.

Pyhä. Tuntuu, että se lähestyy minua koko ajan. No joulu ainakin, se on varma! Joulunpyhät ovat parasta tauhoittumisen ja rentoutumisen aikaa; kun ei ole kiire, voi kuulla omat ajatuksensa ja sisäisimmät mielenliikkeensä. Jospa löytyisi se tie sinne perille, minne on matkalla - pyhään.

Pilvi. Ikkunasta niitä katselen, mielelläni kuvailenkin. Viimeksi kotiin ajellessa mietin oikein ankarasti, että mitä ne oikein ovat nimeltään ne pilvet, jotka eivät sada. Niitä näkyi koko matkan, olivat harmaita ja tasaisena kerroksena siellä ylhäällä. Oli pouta, koska ei satanut, mutta eivät ne minusta poutapilviltä vaikuttaneet - poutapilvethän ovat sellaisia valkoisia pöyheitä hattaroita, joita purjehtii kesän sinitaivaalla. Miksi kutsutaan tasaisen harmaata pilvikerrosta, joka vain peittää maan (taivaan) äärestä laitaan?

Pelko. Sanon aina, etten pelkää mitään. Silti näen painajaisia. Ovatko ne sama asia? Pelottava, jännittävä kokemus minulla oli eilen bussissa. Seisoin takasillalla ja katselin ulos ikkunasta. Aivan pimeää! Näin ikkunassa oman kuvajaiseni ja yritin katsoa silmiini. Siellä näkyivät vain pimeän puiston takana loistavat valot. Kerrassaan omituinen kokemus: pää näytti ihan tyhjältä mustalta avaruudelta, jossa kaukaa loistivat keltaiset valot. Weird! Ajettelin, että tuostapa saisi psykedeelisen kuvan, mutta eihän se onnistunut tavallisella kameralla. Kamera olisi tullut siihen väliin!

Pakko olisi vielä keksiä muutama peellä alkava asia. Hmmm....

Pleikkari. Ikinä en ole edes kokeillut!

Puuro. Syön joka aamu neljän viljan Nalle-minuuttipuuroa. Tai sen nimi on täällä jotakin muuta. Meillä on kolhoosipuuro kämpillä, tarkoittaen, että kämppis, joka nousee aikaisemmin, keittää puuron valmiiksi ja minä saan kävellä valmiiseen pöytään. Hintana tästä on sitten aamutiskien tiskaus. Tämä järjestely sopii meidän aikatauluihin oikein hyvin. Se vaan on - tai oli - ongelma, että aina ei lähikaupasta saanut näitä meidän ainoiksi hyviksi kelpuuttamia puurohiutaleita. Silloin niitä piti hamstrata heti kun erä saapui kauppaan, eikä se ollut kuin yksi hujaus, kun me oltiin ostettu ne kaikki, kaikki 3 vuorollaan (meitä oli siihen aikaan kolmen kimppa), 4-5 paketin erissä, ja taas oli hylly tyhjänä pitkän aikaa. Usein jouduin lähtemään toiselle puolelle kaupunkia hankkimaan näitä ainoita oikeita, ja sielläkin sattui monesti niin, etten saanut kuin kaksi pakettia, enempää ei ollut.

Tässä oon nyt vähän laittanut mutkia suoriksi, mutta runoilu saa nyt riittää, tahdon pois tästä koneelta!