Lauantaina taidemuseossa avautui pohjoisnorjalaisten taidekäsityöläisten näyttely 'Potentiaaleja'. Siellä ei ollut kovin monia töitä, mutta sitäkin vaikuttavampia. Materiaaleina olivat huopa, keramiikka, muovi, pullonkorkit, turkis, villalanka, silkki. Työtapoina mm valu, ompelu, kudonta. Kaikista en ottanut kuvia, kun kamera vähän väliä ilmoitti, että muisti on täynnä, niin  että piti välillä poistaa vanhoja tilaa viemästä - kenkkua. Upein työ ehdottomasti oli tämä Aslaug Juliussein työ 'Frozen Flowers'. Siinä on erivärisiä turkiskukkia, joiden keskustaa koristaa lasista valettu pen.. - eikun siis hede, vai oisko tuon nyt emi sittenkin. Piti oikein wikipediasta tarkistaa että miten ne kukat ja mehiläiset taas menikään 

Kun tämän näyttelyn kutsu tuli, niin siinä oli lähikuva tuosta ruskeasta mokkakukasta, eikä siitä kyllä millään ymmärtänyt mitä se esitti, vaikka näyttelyn nimi on siis Potentiaaleja (ei potensseja).  Minun kuvistani valitettavan huonosti näkyvät ne ohuet rautalangat, jotka koristivat terälehtien reunoja (eikun näkyyhän ne, kameran ruudulla eivtä erottuneet!). Ja sitten yhden lisämerkityksen antavat nuo terälehtien reunoissa näkyvät numerolaput - ihan kuin karjan korvamerkkejä. Mahdetaanko turkikset merkata tolla tavoin laadun mukaan? Jotenkin järisyttävät työ!   

    

Sitten ihan eri lailla innostuin näistä sarjakuvaiineksistä (niitä oli kolme erilaista), sillä niissä oli käytetty JUURI sellaista kudontakehystä, jota olen etsinyt! Luulin jo, että pitää ruveta itse keksimään, muttä näkyy niitä sentään jo valmistettavan. Täytyy vain ottaa selvää, että missä.   

Näiden seuraavien Meduusojen tekijän nimeä en kirjannut ylös, mutta on siinä näperretty: ohuen ohuesta silkistä smokkikirjonnalla, melkein näkymättömin pistoin. Nuo torvet (anteeksi epäkunnioittava nimitys) ovat pituudeltaan noin 15cm ja halkaisija noin 10cm. Niitä oli itse asiassa kolme, mutta kamera oli täynnä, pinkki jäi kuvaamatta. Ihanat väriliukumat herkissä väreissä!