Koetan nyt mennä aikajärjestyksessä tämän pohjoiseen muuttoni. Paljon on kuvia tullut räpsittyä ja paljon asioita tapahtunut, saa nähdä kuinka tarkkaan jaksan raportoida. Ainankin alkuun oli tosi väsynyt, ensimmäisenä päivänä nukuin melkein puoleen päivään asti.

Saavuin Lapin talven kautta Murmanskin syksyyn. Mielenkiintoista oli matkalla nähdä kaikki Lapin kuuluisat paikat alkaen Joulupukin pajasta heti Rovaniemeltä lähtiessä. Matkalla vilahtelivat Tankavaara, ametistikaivos, Luosto, Saariselkä...No eihän niistä muuta ehtinyt expressbussin ikkunasta nähdä kuin tienviitat ja ohittaessa silpaistut kuvat, joiden laatu ei tietty ole paras mahdollinen.

Tällaisesta kauniista ruskasta lähdin:

Makuuvaunussa tein ajankuluksi pitkästä aikaa sudokuja. Eka kattelin että mitä roskia noissa lakanoissa on, mutta ne olikin VRn ommeltuja logoja:

Onneks oli talvikengät matkalaukussa, sillä Rovaniemeltä alkoi talvi:

Matkalla pilkahti aurinko - mielestäni hyvä enne:

Tankavaaran pihassa poikettiin, mutta ei siellä ollut ketään menossa eikä tulossa näin talvisaikaan:

Nämä eivät ole ihan niitä tarkoittamiani piikkihuippuisia kuusia, jotka ovat Lapille niin tyypillisiä, miten kummassa en saanut niitä kuvaan, vaikk yritin?

Saariselällä oli rypäs toinen toistaan komeampia rakennuksia lomalaisten käyttöön:

Pohjoisempana olikin sitten vain tällaista matalaa kasvustoa, vähän ennen Ivaloon saapumista:

Ivalon matkahuollossa oli upein missään näkemäni apostolinmiekka, ja muutkin kasvit siellä olivat ällistyttävän hyvinvoivan näköisiä. Ajattelin, että joko siellä on töissä joku todellinen viherpeukalo tai sitten nuo kukat on juuri sinne ostettu. (Tuo keltainen on kyllä valoa tai aurinkoa tai jotain heijastusta lehdillä, oikeasti ne olivat kaikki ihan vihreitä) 

Upea perhoskämmekkäkin:

Seinällä oli erittäin sopiva matkahuollon mainos, minullakin oli kudin esillä ajankuluksi, kun siellä piti viettää kolmatta tuntia Murbussia odotellessa:

Sitten kun ylitimme rajan, kuljettaja sanoi: Hyvää matkaa meille, tie loppuu tähän!

- ???

Todellakin, tie oli siitä alkaen tientekijöiden käsittelyssä, kuopilla ja mutkilla; töyryjä ja syviä uria vuorotellen kiertoteiden kanssa. Miehet ja koneet olivat siellä parhaillaan töissä, joku sanoi töiden olleen menossa jo vaikka kuinka kauan. Oli sillä matkalla sitten parempaakin, alfaltoitua  tietä, ettei se pelkkää matelua ollut. Kuljettaja kysyi heti lähtiessä meidän osoitteemme, ja niin siinä kävi, että tulimme kaupunkiin noin tunnin ennen aikataulun ilmoittamaa aikaa ja jokainen pääsi melkein kotiovelleen - ainakin kotikadulleen. Ensin vietiin yksi rouva korkealle mäelle toiselle puolen vuonoa ja sitten oli minun vuoroni jäädä pois kyydistä.

Kyyti maksaa 50e, paitsi jos ei halua kuittia niin se onkin sitten halvempi...

Asuntoni on tällainen: - olkkari:

keittiö:

Näkymä keittiö ikkunasta: