..ja näen naapuritalot; autoja kulkee ees sun taas, jalankulkijat ovat liikkeellä, koirat haukkuvat ja varikset pitävät älämölöään

sorry, kuva on vähän vinksallaan (kaikki ottamani olivat, tässä näkyy eniten ympäristöä) Tuo vasemmalla reunassa näkyvä keltainen kyltti on sen gruusialaisen ravintolan, jossa vietettiin läksiäisiä tässä taannoin. Melkein keskellä kuvaa lukee keltaiselle MUKOMOL ja se on lähikauppa, jossa on leipä/juusto/maito-osasto, siellä pitää kassatädiltä pyytää mitä haluaa. Toisen osaston kassalta voi ostaa pakasteita, säilykkeitä, kalaa, lihaa.

Tämä kuva, oikealle päin, näyttää tien, jota pitkin pääsee toiseen lähikauppaan, SUPERMARKET GOURMEhen. Siellä on itsepalvelu, ja siellä taas kassatädit (ovat itse asiassa nuoria neitejä) puhuttelevat sinua ja ensimmäiseksi kysyvät tarvitsetko muovikassia. Se on venäjäksi 'paket'. Mää aina sanon, että ei kiitos, mulla on avoska. Eli oma kassi mukana. Nää kumpikin kauppa on avoinna ympäri vuorokauden, niin että jos jotain unohtui tai rupeaa mieli tekemään, niin kauppahan vaan, tuosta pihan poikkia, ei kestä kauan!

Sitten siirrytään työhuoneen ikkunaan, joka on toisella puolen taloa ja näyttää sataman. Kuva ei ihan oikealla tavalla näytä korkeuseroja, ikävä kyllä.

Siinä etualalla kumminkin näkyvät ne toiset portaat, jotka ovat ja  vievät - 'huvin vuoks', ei minnekään'.Olen ottanut nämä kuvat noin kuukausi sitten, silloin kun muutin. Nyt on lunta paaaljon, paaaljon enemmän. 

Otin muutaman kuvan bussipysäkillä iltapimeässä, kun lunta oli satanut ensimmäisen kerran oikein kunnolla. Se teki hassuja tonttuhattuja pihlajanmajoille:

Tältä näytti sinä iltana töistä lähtiessä:  

Yhtenä yönä valvoessani piha oli tämän näköinen, kun satoi lunta: