... niinpä sitten katselen ulos ikkunasta. Valokuva ei kyllä kerro totuutta väreistä, mutta laitan sen kumminkin. Olisin halunnut saada kuvaan myös sen taivaalla yksinäisenä tuikkineen tähden, mutta sen ikuistamiseen olis varmaan tarvittu telekskooppi tai laajakaista tai jokin muu näistä teknisistä vehkeistä, joita mulla ei ole.

No voi sun! Sehän on ihan tärähtänyt! - Mutta olkoon! Otan näitä kuvia vastaisen varalle - jonain päivänä vielä ikuistan nämä näkymät jollain muulla tavalla kuin kameralla.

Sitten kun ei uni tullut vieläkään, otin kirjasta ohjeen ja kutimen ja kutisin tällaisen 'helpon' pitsipannan. Langan väri on vähän eri kuin kuvassa, enempi viinipunainen. Tämä eka työ ei kelpaa kuin omaan käyttöön. Aloitin jo toisenkin, eri värisestä langasta.  Kokemuksesta viisastuneena teen leveämmän aina oikein -reunan ja kudon reunasilmukan, jonka yleensä vain nostan puikolle. Sillä tavoin reuna ei tulee kireä. En kyllä tiedä, onko tuollaisesta reiällisestä pannasta mitään hyötyä - tuuli menee läpi. Vaan kai se pitää edes hivukset pois silmiltä.